Uudet Bemarit

8 posts / 0 new
Uusin kirjoitus
pugt200
Käyttäjän pugt200 kuva
Uudet Bemarit

Motoretta raportoi uusimassa numerossaan BMW C600 Sportin ja C 650 GT:n koeajosta. Ihan älytöntä hymistystä ei tullut mutta eipä noita uutuuksia juuri haukuttukaan. Ainoat kritiikin kohteet olivat hinnat, GT:n muoviosat varauksella ja Sportin tuulensuoja ei ollut aivan täydellinen. Molempia kehuttiin voimasta, ajettavuudesta, varustelusta ja huippuergonomiasta. GT:n tuulensuojaakin kehuttiin. Mittaustuloksia ei ollut mutta toimintasäteen todettiin olevan yli 300 km.

Saksalaiset yleensä mittaavat kulutuksen ja toimintasäteen kaasu pohjassa ajaen eli saavat siinä samalla maksimin ja minimin. Esim GTS Vespa kulutti testeissä reilusti yli 4 litraa kun minä en ikinä päässyt yli 3,7 l. Pienimmillään itsellä kului 2,9 l kun sakemannit pihistivät 3,3 litraan.

Mutta siis nämä BMW:t ovat tästä lähtien ne maxi-mopot, joihin muita verrataan.

Sylly
Käyttäjän Sylly kuva
Alkupölyn laskeuduttua, ehkä

Alkupölyn laskeuduttua, ehkä jo tulevana syksynä, mielenkiintoista kuulla mahdollisia käyttäjäkokemuksia. Istuttuani messuilla GT:n ratsaille, oli ens-pers-tuntuma oikein liimautuva ja herkullinen. Kahtellaan ja kuulostellaan...

Sylly

Bemmi C650GT, SYM Cello 50cc

pugt200
Käyttäjän pugt200 kuva
Lukupalat

Bemaria ei tänä vuonna varmaan Suomeen montaa riitä. Tehdas antaa triviaalimarkkinoille pari-kolme maistipalaa ja loput menee Keski-Euroopan heavy usereille. Onko jollekin jo selvinnyt kuka ja missä noita maxeja tehdään...Kymco, Loncin...

/pugt
Plastic Classic

Veizza
BMW Motorradin mukaan

BMW Motorradin mukaan pyörää valmistetaan Berliinissä, BMW:n omalla pajalla, 78 kappaletta päivässä. Voimalinja on BMW:n suunnittelema ja Kymcon kokoama.
Suomessa pyörän esittely on ilmoitettu tapahtuvaksi 14 huhtikuuta.

pugt200
Käyttäjän pugt200 kuva
Vertailutesti BMW C600 Sport ja Yamaha Tmax

Motoretta uskalsi viimein vertailla BMW:tä muihin maxeihin mutta tulos ei yllättänyt, tasapeli. Bemarin valtteja olivat hieman parempi suorituskyky, kekseliäs varustelu ja säädettävä tuulilasi. Yamahassa taas vakuuttivat ajo-ominaisuudet, ketteryys, täydellinen laatu (?) ja pienempi paino. Kulutukset ja toimintasäde olivat melkein samanlaiset. Molempia pidettiin kalliina (n 11000 €).

/pugt
Plastic Classic

Raikka
BMW 650 GT

Ajettuani nyt vehkeelläni 20tkm voin todeta että todella miellyttävä peli.
Edellinen Silver Wingini oli todella hyvä mutta jotenkin bemari tuntuu vielä paremmalta.
Isommat pyörät antavat ajoon lisää vakavuutta ja säädettävä tuulisuoja käyttömukavuutta.
Istuimen alla enemmän säilytystilaa.
Kulutus pyörii eurooppa turneen jälkeen 4,4l paikkeilla sekalaisessa ajossa.Uskaltaisin sanoa että kulkee mutta ei kuluta.Ei edes kuljettajaa.
Bemari ei ole varmaan yhtä ketterä kuin vaikkapa vespa mutta haluamiini paikkoihin olen sillä päässyt.Pitemmät reissut sujuvat niin helposti ettei oikein tajuu ajamiaan matkoja.Nopeat siirtymät ovat haluttaessa todella nopeat.Huippu riittää(178) ja ajettavuus kohdallaan.
S U O S I T T E L E N.

Raikka
20000km huolto

Aika rasvanen hinta.
1113e vaidettu varin osat hihnat ja ketjut jne.Etu rengas siinä ohessa.
Kyllä on kuitenkin hinnoissaan.Honda oli edullisempi.Varin palaset vaihdettiin 36000km kohdalla ja palikat edelleen hyvät.
Onkohan bemari hintaeron verran parempi?
Hondalla ainakin kestävämmät osat.

Markku S
Käyttäjän Markku S kuva
Silverwing 600 FJS

vähän yli 9000 km ajettu ja hyvin on toiminut : ennen oli 400 XEvo kyl sen eron mitä tavoittelinkin huomaa ,kaks päällä kun reissataan niin meno on mukavaa , motarilla 100-120 , ok , bensaa kyl menee mut kaikki kiva maksaa , 80km/h päsee kyl n.4,2 litralla , ei vikoja , joten mielestäni vaihto onnistui ......Bemarin oisin halunnut mut rahat loppu kesken......

SRV