Vespa S50 vm 2011 ongelma

9 posts / 0 new
Uusin kirjoitus
Otakar
Vespa S50 vm 2011 ongelma

Mulla on kaksi kesää ajettu Vespa s50 vm 2011 ja ongelmana on, että Vespa hyytyy töyssyissä. Töyssyyn ajettaessa vauhti tippuu moottorijarrutusmaisesti nopeana pätkäsynä. Aivan kuin heittäisi jarrua päälle 0,5 sekunniksi, kunnes kerää kaasusta vedon takaisin päälle pienellä viiveellä. "pätkiminen" töyssyissä ei esiinny välttämättä jokaisessa töyssyssä, joskus ongelma ilmenee ihan pienessäkin vauhdissa, mutta pääosin reippaalla kaasulla ajettaessa. Tämä töyssyongelma ilmeni viime kauden loppupuolilla ja on pahentunut pikku hiljaa. Tarkennuksena vielä, että töyssyn ei tarvitse olla suuri ajohidaste, vaan ihan pieni kuoppa tai kolo riittää, esimerkiksi siltojen raot.

Sain Vespan juuri 6000km huollosta (6Tkm huoltotyöt, tulppien ja säätöpalojen vaihto, venttiilien säätö) mutta eivät lyhyessä testiajossa huomanneet pätkimistä töyssyissä. Tarkistivat, että CDI boksi on kunnossa (joissain 50cc 4t Vespoissa ollut vikaa CDI bokseissa, joku kuparijuotos ollut huono ja ne on vaihdettu automaattisesti huoltojen yhteydessä veloituksetta). Soitin asiasta huoltoon, jossa meinaavat selvittää asiaa tarkemmin, mutta sanoivat puhelimessa suoraan ettei tälle tule mitään järkevää selitystä heti mieleen. Kyseessä Vespan valtuutettu huoltaja.

Muita vikoja Vespassani ei ole ollut, käynnistyy loistavasti joka kerta, jopa talviseisonnan jälkeen.

Osaako joku ystävällisesti auttaa ja kertoa mistä kyseinen vika voisi mahdollisesti johtua? Tai onko muilla ollut vastaavanlaisia kokemuksia?

Sen verran Vespoihin hurahtaneena tiedän, että moni harrastelija osaa huoltaa/tuntee nämä ratsut paremmin kuin moni ammatikseen huoltoja tekevät. Siksi tulin tänne kysymään helppiä ☺

Kiitos jo etukäteen!

C1
Käyttäjän C1 kuva
Seisontatuki?

Pääsiskö heilahtamaan?

Otakar
Voinhan tuon tarkistaa mutta

Voinhan tuon tarkistaa mutta en usko, että johtuu seisontatuesta. Vauhdin muutos on niin merkittävä + pienessäkin vauhdissa tössää ja seisontatuen ei uskoisi vaikuttavan koneen toimintaan. Kaasukin siis pätkäsee.

Kiitos kuitenkin ideasta!

C1
Käyttäjän C1 kuva
Tarkennus

on ehkä paikallaan.

En tunne tuota vehjettä yhtään, mutta jos siinä on seisontatuessa anturi, joka estää ajamisen tuki alhaalla, tuo heilahdus voisi aihettaa sen, että automatiikka pudottaisi kierrokset tyhjäkäynnille.

Minulla on C1:ssä tuollainen, mutta minun automaattini ei toimi kuin liikkelle lähtiessä.

Baotian
Totanoin cdi

Itse veikkaisin cdi-boksin johtoliitoksia tms jotka pääsevät elämään kuopissa. Tai maadoitusjohto löysällä näin mutuna.

erosin kerhosta.

Jukka
.

.

Otakar
Kumarran

Kiitos hyvistä vinkeistä! Huomenna alkaa selvittely ja toivottavasti vika löytyy. Ilmottelen tänne heti kun ongelma on selätetty.

Jos löytyy lisää ideoita tai kokemusta vastaavanlaisesta viasta, niin otan tietoa ilomielillä vastaan! :)

Jorma
.

.

Otakar
Vieläkin selvittämättä

Luulin vastanneeni tänne jo kopioimalla toiselta foorumilta, mutta joku on mennyt pieleen. Pahoittelut siitä.

Vika ei korjaantunut sittenkään. Kun hain Vespan huollosta, ilmeni sama ongelma ensimmäisen vartin ajelun jälkeen ja on läsnä joka ajossa. Ensi viikon torstaina (24.4) Sumeko rupee näpräämään sitä ja yrittää selvittää vikaa. Epäilevät solenoidiventtiiliongelmaa, joka onkin kertaalleen vaihdettu jo.

Toivotaan, että homma saataisiin pian pakettiin, kun lämpötilatkin näyttäisi nousevat kevään edetessä. Ilmoittelen (koska lieneekään) kun vika on itse koeajamalla ja varmuudella selvillä.