Kawasaki vs Kymco

7 posts / 0 new
Uusin kirjoitus
pugt200
Käyttäjän pugt200 kuva
Kawasaki vs Kymco

Skootterilehteni oli keksinyt vertailla Kawasakin J300:a ja Kymco K-xct 300 mallia, joissa on käytetty samaa tekniikkaa. Kovin ovat muutenkin samanoloisia mutta erojakin löytyi.

Kawasaki on 10 % kalliimpi ja hieman painavampi mutta yllättäen kuluttaa vähemmän ja kulkee pidemmälle isomman tankkinsa ja hieman pienemmän kulutuksensa vuoksi. Toimintasäde on minimaxille hyvä, 350 km. Molemmat kulkevat 130 km/h 28 pollella. Kawasakin hintaa nostaa ABS, jota Kymcossa ei ole. Vertailun vei Kawa 75 vs 71 pistettä 90:stä.

Voimanlähde - tasapeli
Ajettavuus - Kawasaki selkeällä 3 pisteen erolla
Varustelu - tasapeli
Käytettävyys - Kawasakille niukasti pisteellä
Ergonomia - Kawasakin voitto pisteellä
Pisteen hinta - Kymcolle niukasti 15-16...toisaalta se ABS puuttuu

Kawasakia kehuttiin vielä työn laadusta, hyvistä ABS-jarruista ja ajettavuudesta ja moitittiin säänsuojasta, pienistä säilytystiloista ja ahtaasta jalkatilasta. Kymcoa taas kiiteltiin vahvasta moottorista, käsiteltävyydesta (kevyt?), varustelusta, aktiivisesta ajoasennosta ja jarruista. Motkotusta tuli jalkatiloista, pakoäänistä ja ABS:n puutteesta.

Näillä perusteilla tuo Kawa saattaisi olla kiinnostava peli kevyt-maxien joukossa. Ainakin pääsisi erottumaan massasta ja juttua riittäisi ABC:n pihoilla.

Markku S
Käyttäjän Markku S kuva
K / K

messuillahan tuo Kawa oli , siistin näköinen

Kuva: 

SRV

mrimppis
Käyttäjän mrimppis kuva
Kawa J300 = Kymco DT300

Outoa että on verrattu K-xct 300 malliin koska Kawan J300 on kopio Kymco Downtown 300i ABS:tä. Ehkä vertailu on räätälöity Kawan mainosmiesten mieleen, onhan se sentään "aito" merkki.
Kawat jopa tehdään Kymcon tehtaalla, käytönnössä sama skootteri.

Tietämätön ostaja maksaa aika paljon ylimääräistä muutaman paneelin ja merkin vaihdosta.

pentti.salomaa
kava = downtown 300

joo,samaa aattelin,oli väärä vertaus kohde.lueskelin moto.it sivuja siellä olin havaitsevinani ,että kavalla olisi 4 vuoden takuu,toki vain italiassa.oma downtown on jo tulilla,odotellaan hieman lämpimämpää, olkaa varovaisia ,siellä on paljon hiekkaa ja pölyä kadulla ,joka tosi liukasta.

pena

pugt200
Käyttäjän pugt200 kuva
Messukokemuksia

Mp-messuilla kiertelin Kawaa aika tarkkaan ja se näytti kyllä aika paljon Kymcoa "jännittävämmältä". Hintaero on ilmeisesti se 550 euroa eli se ei ostopäätöstä varmaan ratkaise jos Kawasaki kiinnostaa.

/pugt
Plastic Classic

mrimppis
Käyttäjän mrimppis kuva
Jännitystä...

Makuasioista ei voi kiistellä, mutta laadullisesti ja teknisesti Kymco ja Kawasaki ovat samanlaisia.
Olisin mieluusti halunnut nähdä Kawasakin itsensä suunnitteleman scootterin, olisivatko tuoneet jotain uutta ja omanlaista. Se olisi ollut jännittävää.

pugt200
Käyttäjän pugt200 kuva
Liian pienet markkinat

Aika monessa skootterissa käytetään Piaggion moottoreita ja BMW:kin käyttää Kymcon komponentteja eli taitaa olla liian kallista tehdä maksiskootteri puhtaalta pöydältä. Varmasti tämäkin on uutuus on Kawasakin "suunnittelema" vaikka olisikin päädytty lainaamaan tavaraa muilta. :c)

/pugt
Plastic Classic