Kesän matka-ajot

4 posts / 0 new
Uusin kirjoitus
Trinity
Kesän matka-ajot

Kesän ajokausi alkaa pikkuhiljaa taittumaan lopuilleen. Sen vuoksi kyselenkin, minkälaisia matkoja skooteristit ovat tehneet kesän aikana? Mikä on ollut kaukaisin kääntöpiste ja paljonko mittariin on kilometrejä kertynyt?
Suunnittelin tekeväni Lofoottien kierroksen tänä kesänä, koska edelliskesäinen Hammerfestiin suuntautunut matka oli niin hieno kokemus. Ajokaveri joutui kuitenkin perumaan matkansa, joten oma reissu heinäkuun puolessa välissä suuntautui typistettynä Ruotsin Lappiin Bodenin ja Gällivaaren kautta Yli-Tornioon ja takaisin Pohjanmaalle. Sinänsä ehkä hyvä näin, koska nyt kun olen lukenut moottoripyora.orgin Lofoottien matkatarinoita, osaan ehkä suunnitella matkan paremmin. Viime kesänä kilometrejä/päivä tuli ehkä liikaa. Muuten kesällä olen ajanut väliä koti-huvila-koti, jolloin kilometrejä on kertynyt 250km/viikonloppu.
Loppukesänä suunnitelmissani ja sään salliessa on vielä kierrellä Keski-Pohjanmaan sydämessä. Mutta jos esim. syyskuussa on kokoontumisia, jos ajokausi venyy vielä loppupäästäänkin, niin voisi sellaistakin miettiä. Edellisestä kokoontumisesta Kalajoella onkin kertynyt useampi vuosi.

vespito
Käyttäjän vespito kuva
Kaukaisin kääntöpiste oli

Kaukaisin kääntöpiste oli tänä kesänä Mosel-joen alue Saksassa. Reissun varsinainen kohde oli Vespa kookontuminen Belgiassa. Kilsoja tuli 2500 ja menopelinä oli 150cc Vespa GL -62.

Muut kesän reissut ovat sitten olleetkin astetta lyhyempiä: viime viikonloppuna reissu S&R:ään Kemiönsaarelle (400 km yhteensä). Kesäkuussa keikka skootteripäivälle Lahteen. Loput ajot ovatkin sitten olleet lähinnä pyörimissä PK-seudulla. Skootatkin ovat jo joutuneet "putkiremonttisäilöön", josta ne päässevät takaisin tallille aikaisintaan loppusyksystä.

Laittakaahan muutkin kommenteja tähän Trinityn aloittamaan kivaan keskusteluun.

***
Vespito & GL, GS, SS, Rally, Acma ja V13-projekti

pugt200
Käyttäjän pugt200 kuva
Muutama ympyrä

Kesän kilometrit, n 4700 ,ovat kertyneet lähinnä kahdesta reissusta. Ensin mopomaraton 1500 km ja sitten 2700 kilometriä Lapin matkasta isommalla pyörällä. Käynti Lapissa sai kaverin tokaisemaan, ettei matkapyöräily ole hänen juttunsa. Samaa pohdin minäkin mutta toisaalta kun höpisimme niitä näitä uusilla kypäräpuhelimilla, sujui pitkäkin stintti paljon mukavammin kuin mykkänä omissa ajatuksissaan.

/pugt
Plastic Classic

mopo3
Catalonia is not..

Katalonian (joka ei kuvan väitteen mukaan ole Espanjaa) pääkaupunkiin tehty moporetki kerrytti kotiovelta kotiovelle 7921 km.
Vaikka nyt on ajeltava minkä rahkeet ja lompakko kestävät (kohta viedään kortti), ovat nämä ovat kuitenkin ilmeisen pieniä mittoja, kunhan tietyt ammattimopoilijat pistävät omat kilsansa tiskiin.
Niitä odotellessa; iloisia ajoretkiä kaikille!

Kuva: