Kaatumatappeja maxiskoottereihin?

2 posts / 0 new
Uusin kirjoitus
Trinity
Kaatumatappeja maxiskoottereihin?

Viisi vuotta sitten eka kertaa kaato kotipihalle kääntyessä. Syy liian täyteen painavia kauppatavaroita pakattu takaboksi. Kaato nurtsille, jossa hiukan hienoa soraa mukana. Vauriot: pientä naarmua sekä peili poikki (peilin olisi pitänyt kääntyä siihen kohdistuvasta väännöstä).
Seuraavana kesänä sain pienisäteisessä liikenneympyrässä pakun peräkärryineen eteeni. Liinat kiinni ja pyörä nurin. Sain hidastettua kahvasta kiinnipitämällä sen verran, että katteisiin tuli vain pieniä naarmuja. Otin tyypin kiinni parkkipaikalla ja ei kuulemma ollut nähnyt mitään. Poliisi antoi kaverille huomautuksen liikenteen vaarantamisesta.
Alkukesästä omalla kääntö omalla pihalla. En ottanut huomioon pientä rinnettä ja sateen liukastamalla nurtsilla nurin. Ei vaurioita.
Toissa lauantaina palatessa kolmen päivän Lapin reissulta. Samalla tankillisella yli 300 km Kemistä saakka. Kaato 1,5 metrin päässä huvilan portista. Syy pieni nousu sekä irtosoraa sekä tarkkaavaisuuden herpaamtuminen, mielessä jo lämmin sauna. Muutama pieni naarmu katteeseen. Tämä viimeinen oikeastaan vain nauratti, 1500 km takana ja sitten kippi.
Vaikka vauriot ovat olleet lähinnä kosmeettisia, niin tulipa mieleen, että onko olemassa jotain maxeihin soveltuvia kaatumatappeja. Ennemmin tai myöhemmin niitä paikaltaan kaatojakin tulee, vaikka kuinka yrittäisi olla varautunut kaikkeen. Kun 200 kg lähtee äkiste kaatumaan, niin ainakaan meikäläisen lihaksilla kippiä saa estettyä, korkeintaan hidastettua, jos on hyvä tuuri.

vespito
Käyttäjän vespito kuva
Saman tyyppisiä ns.

Saman tyyppisiä ns. "huoltoasemakaatoja" ovat omanikin olleet. Vauriot ovat tulleet lähinnä henkiselle puolelle ;) Saappaalla on tullut pidettyä useammankin kerran Vespa pystyssä, mutta onneksi 60-lukulainen laite painaa vain 90-100kg.

Matkoilla ollessa päivän viimeinen varttitunti on osoittautunut vaarallisimmaksi ja silloin on ollut eniten läheltä piti tilanteita. Tuollaiset reilut 20000 km on tullut ajeltua 8:ssa vuodessa, mutta edelleen tuntuu että homma on harjoittelua. Parempi niin, kuin että luulisin jo osaavani tämän homman ;)

***
Vespito & GL, GS, SS, Rally, Acma ja V13-projekti