RETKI HAILUOTOON

3 posts / 0 new
Uusin kirjoitus
Kujeilija
Käyttäjän Kujeilija kuva
RETKI HAILUOTOON

RLR:n (Real Life Riders) skootteriretki 19.5. (su) Hailuotoon toteutettiin, vaikka se ennätettiin jo peruakin. Syy tähän kaikkeen lienee allekirjoittanut. Alunperin kun oli luvassa muuta, niin jätin ilmoittautumatta, mutta kun tilanne muuttui, päätin lähteä mukaan. Siinä vaiheessa retki oli kuitenkin jo peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Onneksi Kalkkisissa oli tapahtuma, jonne innokkaimmat saattoivat suunnata kulkunsa Hailuodon tilalta.

Itse päätin tehdä retken vaikka yksinäni ja niinpä suuntasin kulkuni Kalajoelta hieman ennen kukon laulua kohti pohjoista. Muistin aikataulusta numerot 9 ja 30 ja niillä tiedoilla lähdin. Lautta-aikatauluja katsoessa huomasin, että puoli yhdeksän lähtee lautta... sen on oltava se. Pieleen meni, että paukahti. Yksinäni olin lautalla parin henkilöauton ja yhden kuorma-auton seurana. Iloni oli kuitenkin suunnaton, kun Jaska soitti ja kyseli, että olenko menossa Hailuotoon. Vastasin, että olen jo siellä. Hän sanoin tulevansa perässä sovitulla klo 10.00 lautalla... (tapaaminen oli sovittu klo 9.30 mantereelle, mistä lautta lähtisi puoli tuntia myöhemmin).

Allekirjoittanut ennätti käydä Marjaniemessä kääntymässä ja loggaamassa yhden geokätkön, mikä on yksi rakas harrastus, monien muiden joukossa, skootterilla ajon lisäksi. Toisen kätkön loggasin lähellä lauttarantaa. (Geokätköilyyn voit tutustua osoitteessa www-osoitteessa geokätköt.fi [osoitteessa saa olla ä ja ö])

Kohtapa Jaska saapuikin lautalla ja sain pikaopastuksen lintubongauksen jaloihin saloihin. Niinpä olimme hyvin pian Potinlahdella tekemässä hyviä lintuhavaintoja... ristisorsia, karikukko, lapintiiroja, naurulokkeja, sinisorsia ym. Lautalla olin jo saanut ihmetellä räystäspääskyjen "hulluja" pesäpaikkoja heidän liikkuvassa "saaressaan".

Kovin pitkään ei ollut aikaa Potinlahdella viettää, kun halusimme käydä myös Kirkkosalmen lintutornilla/-ssa. Skootterit kehräsivät kuin kissanpoikaset ja matka hurahti hetkessä uuteen kohteeseemme.

Lintutorni "pullisteli" "oikeita" lintubongareita, joihin liittäisin Jaskan mielelläni, mutta hän on niin vaatimaton. Tunsin itseni täysin noviisiksi tuossa seurassa, vaikka kaksi lintua entuudestaan tunnistinkin; toinen oli joutsen ja toinen pikkulintu.

Ruskosuohaukkoja, lapasotkia ja monia, monia muita lajeja tornista havaitsimme, mutta yhtään hirveä emme nähneet lentävän, vaikka miehet hirvistä jotain puhuivatkin. Aika kului siivillä, vaikka itse emme lentoon nousseetkaan, jos ei lasketa sitä tunnetta, minkä koimme, kun saimme ajella skoottereillamme tuolla reissulla. Jaska lahjoitti allekirjoittaneelle kiikarin pitimen, että jaksan tarkkailla lintuja pidempään jatkossa. Suurkiitos hänelle siitä ja kaikesta lintuihin liittyvästä opastuksesta.

Oma aikatauluni oli sen verran tiukka, että emme ennättäneet edes kahvilla käydä... toivottavasti Jaska pärjäsi ilman, itselläni ei ollut mitään ongelmia, kun en kahvia edes juo... tee sen sijaan silloin tällöin maistuu ja jäätelö, etenkin kesällä.

Kiva oli reissu, vaikka olisin kyllä viihtynyt noissa maisemissa ja Jaskan seurassa pitempäänkin. Nyt vain kotihommat eivät jaksaneet odottaa allekirjoittanutta kauempaa.

Kuva: 
kaiwec
Varmasti hieno retki.

Varmasti hieno retki.

Harmi kun olette niin pitkällä.

T.Kaitzu

Kaizu

mrimppis
Käyttäjän mrimppis kuva
Olin kyllä tulossa, mutta

Oli itselläkin tarkoitus tulla mutta kukaan ei vastannut perjantaina lähettämääni mailiin jossa kysyin miksi ei ole osallistujia. Oli varmaan hieno retki ja kerrankin sää suosi.
No kävin sitten vaimon kanssa viettämässä laatuaikaa skootterin selässä ;-).