Pukin parran pärinöitä?

37 posts / 0 new
Uusin kirjoitus
pekka2
Pukin parran pärinöitä?

Puhu pukille, Uskoisiko joulupukkiin, näinkö näkyjä, puhunko, tai siis kirjoitanko taas pehmeitä Mitä ihmettä? Joulun taikaa varmaankin! Ensimmäisessä valokuvassa on löydökseni pukin reestä, jonka sattumalta bongasin, kun olin koiria ulkoiluttamassa samaan aikaan. Pukki peitti reen äkkiä ja piilotti näkymän. Huonon kuvan ehtisin näppästä, ei kai se ainakaan näkyjä ollut? Valokuvamallista mukin kylkeen se pukki kyllä puheli, ja valitteli roiskeläppien ja peilien asennuksen vaiheeseen jäämistä tonttulassa. Toisessa kuvassa onkin siis muki? Uskoako pullon henkeen, vai tyytyäkö heittämään kuppia nurin? Kas siinäpä joulunpyhäpulma!

Kuva: 
pekka2
Toinen kuva

ja sen väittämä?

Kuva: 
Stormi
Käyttäjän Stormi kuva
Pirun pienen photon pakersit

Pirun pienen photon pakersit palstalle - (Su)per (S)port pilkistää ?

Vespa - Kilta r.y. Turku & Nitro Boyz SC Naantali

vespaco
Käyttäjän vespaco kuva
Missä suurennuslasi...

Kyllä, isompi kuva kiinnostaisi! Hopihopi! :-) Ja saa sitä enemmänkin paljastaa meille uteliaille! Mitämissämilloinmiksimiten???

pekka2
Koko juttu seuraavassa Potkulaudassa!

Onkohan hallituksella ollut jo "järjestäytymiskokous" ja Potkulaudan päätoimittaja nimettynä? Viime keväänähän eka Potkis meni alkukesään, kun jäsenkokouksen päivää ei saatu vahvistettua, tai mikä se syy olikaan? Nyt pitäis mielestäni nuo tärkeät päivät saada tietoon, ja hahmotelmaa seuraavan Potkulaudan ilmesymisajankohdasta. Ja tietenkin muutakin kesän tulevaa ohjelmaa olisi kiva saada Potkulautaan esille, ikään kuin "tapahtumakalenteri"?

Mutta päätoimittajalla on varmasti joku näkemys seuraavan lehden teemasta? Suuri messunumero? MP-messut Hesassa ja Porissa helmikuussa. Tai sitten ihan jotain muuta? Joka tapauksessa tuo ajankohta seuraavalle lehdelle vähän tarkemmin esiin, niin tietää, kuinka kauan voi vielä "hautoa" ja valmistella tarinaa. Ja kai sitä voisi hoututella muitakin talviseisokin ropaustarinoita uuteen lehteen? Sellaisia varmastikin tapahtuu talleissa eri puolilla Suomea?

Ainakin tuollahan sitä on jo juttua kesästä ja kuva moposta? Kai niistä olisi Potkiksen täytteeksisikin? http://www.skoottericlubi.com/node/420

Isompi kuva? Sisältäisikö tuo lupauksen paikasta Potkulaudan irroitettavaksi keskiaukeamakuvaksi? Siinä voisi sitten olla ne clubin päätapahtumat listattuna, ja miksei näitä aktiivisia paikallistapahtumiakin, joita ainakin viime vuonna oli mukavan paljon? Siinäpä uudelle päätoimittajalle pohdittavaa.

Stormi
Käyttäjän Stormi kuva
Seuraavaa Potkista siis

Seuraavaa Potkista siis odotellessa. Mielenkiintoista lukea tulevan klassikkosi tarinaa ja historiaa !
Onnittelut ja ajokautta 2013 pian kehiin. Kohta ollaan jo onneksi tammikuussa ; )

Vespa - Kilta r.y. Turku & Nitro Boyz SC Naantali

pekka2
Jännitystä pitkityttäneen kesään.

Jutun vaatimattomasta tasosta johtuen Potkiksen toimitus on ehdottanut salaisuuksien verhon pitämistä suljettuna ainakin kesänumeroon saakka.

Vaatimatoin taso= Sivujen määrällä on yritetty laaduttomuutta paikata, tai siis korvata!

Stormi
Käyttäjän Stormi kuva
Potkiksesta sitten kertausta.

Potkiksesta sitten kertausta. Kivaa olisi lukea SS:n uudelleen syntymisestä ja projektin
eri vaiheista sekä toteutuksista.

Mutta jos näin on sovittu niin odotellaan. ; )

Vespa - Kilta r.y. Turku & Nitro Boyz SC Naantali

pekka2
Joulun punaisesta, kesäartikkeliin. ruskan aikaan, SS:t rules

Vespaco, olit kommentoinut aiemmin oranssinkeltaisista SS:tä, että sarjanumeron tietämällä voisi väreistä saada lisätietoa?
http://skoottericlubi.com/vanhatsivut/modules.php?name=Forums&file=viewt...
Sattuneesta syystä, vaikka Pukin punainen ei vielä kotiin ole kerinnytkään, on aihe alkanut kiinnostaa. Olisiko linkkiä jaettavaksi, mistä noitä värejä löytyisi lisää uteliaan (-aiden) ihmeteltäväksi?

Kuvassa voisi olla giallo positano, mutta tässä linkissä ei sellaista ainakaan ole?
http://www.vespaclub.com/OLDVESPA/tutte.html

tuo tuskin on giallo arancio?

Vespa on 68 mallinen, ja sarjanumero oli yli 33-tuhatta.

EDIT klo 21: Kaarnin mukaan Piaggion alkuperäinen Rallyn maali 914, eli Gianno Arancio olisi juuri oikea.

Kuva: 
vespaco
Käyttäjän vespaco kuva
914?

Tarkoitatko Rally 180n väriä 916:ta? 914:sta ei taida olla olemassa. Ei ainakaan ole dokumentoitu.

pekka2
Giallo Karakiri 908

Nyt on vahvimmassa ennusteessa Giallo Karakiri 908. SamiJukka Peltipuolelta sanoi, että jostain "Okkosen papereista" käy ilmi, että muutamia SS:ä on tuotu Suomeen tuollakin värillä?

Ja jeps, se Kaarnin tietämä, oli juuri se Rallyn 916. Mutta tämä SS ei ole ollenkaan niin oranssi. Kuten kuvastakin hyvin näkee?

Tuolta vertaamaan... ;-) http://www.coloreamico.it/catalogo/vespa.asp?page=11&COD=PIA

Sinällään hassua, jos suomeen on tuotu kahtakin erilaista oranssikeltaista, ja kaikki kirjallisuus ja nettilähteet mainitsee vain valkoisen, kolme punaista ja sinisen värin SS:lle?

Tämä -68 on ollut omistajallaan vuodesta -71, ja olisi omituista, jos väri olisi vaihdettu tuliterään Vespaan jo 3 ensimmäisen vuoden aikana?

Jorma Mitron mukaan oranssit SS:t ovat Primavera-oransseja, eli 907?

Mutta tämä SS siis ei ole noin oranssi, vaan selvästi keltaisempi? Numero oli 33 tuhatta, oliko 7 sataa ja jotain..

Kuva: 
vespaco
Käyttäjän vespaco kuva
värit

Dokumentoidut värit ovat italialaisten värit tai normivärit. Eri maihin on tuotu maahantuojien toivomuksien mukaan välillä normilistojen ulkopuolelta tai sarjojen viimeisimmät on maalattu poikkeavasti. Jos suunnitelmissa on laittaa se keltaisena MRekkariin, niin sinun kannattaa hankkia todistusaineistoa, että pyörä on alunperin ollut keltainen. Ja mielellään saisi olla alkuperäistä väriä mihin verrata. Enkä tarkoita pahalla, mutta kun noita Vespoja näkee välillä aika mielikuvituksellisilla väreillä ja sitten kerrotaan kirkkain silmin, että on alkuperäinen väri vaikka sitä Vespaa ei taatusti ole siinä värissä koskaan ollut. Mutta olen kuullut, että keltaisia SS:iä on ollut olemassa.

pekka2
Tuota todistusaineistoa hakusessa....

Aineistoahan tässä etsitään, huudellaan ja pyydellään... tietoja, huhuja, vinkkejä y.m.s.

Mitä tarkoitat alkuperäisellä mihin verrata?

Tuosta pyörästä ei löydy paikkaa, missä sitä väriä ei ole. Mutta kolmen ensimmäisen vuoden historia ei ole vielä varmistettu.....

Todistusaineisto? Riittääkö siihen mikä? Omistajien lausunnot? Tai tarvitaanko joku tehtaan/maahantuojan dokkari? Onko kokemusta?

pekka2
Keltainen SS

Keltainen SS

Kuva: 
pekka2
Oranssi SS

Oranssi SS,

Kuva: 
Stormi
Käyttäjän Stormi kuva
Tiedän Naantalissa kaverin

Tiedän Naantalissa kaverin joka omistaa juurikin keltaisen SS:n. Se ei tietenkään
auta tässä Pekka sun oranssisessa Vespassa, mutta voisin selvitää taustoja ja
kenties voisimme yhdessä käydä hänen tallissa katsomassa tätä yksilöä.

Vespa - Kilta r.y. Turku & Nitro Boyz SC Naantali

pekka2
Giallo Karakiri 908 Rallyssä
vespaco
Käyttäjän vespaco kuva
todistus

Siis, onko siinä Vespassa sitä alkuperäistä väriä vielä jossakin? Tankin alla, lampun sisällä tai jossakin muussa vaikeassa paikassa? Sehän riittää. Ja/tai jos ensimmäinen omistaja voi kertoa, että keltainen se oli ja suunnilleen mikä keltainen. Tai onko siitä jopa joku kuva vielä olemassa? Ei siinä nyt sen enempää tarvitse olla. Kirjoitat omistaja/historiadokumenttiin mitä omistaja sanoi.

Värikoodin selvittäminen on hankalaa, jos sitä ei ole virallista dokumenttia. Mutta jos tuo karakiri on jonkun selvittämä ja se mätsaa löydettyyn kohtaan/ent. omistaja pysyy sanomaan, että kyllä tuo on tutun näköinen, niin eiköhän tuo riitä. Kunnes parempaa tietoa selviää. Jos joku vanha värilista löytyy, missä olisi vanhat värikoodit tiettyinä vuosina niin se olisi luxusta.

pekka2
Valo luo muuttujia värissä.

Tuo Naantalilainen Vespa oli/on joka tapauksessa samanvärinen, kuin omani. Ei seväri siis mikään ihan speciaali liene. Ensi kertaa samalla katsoin omanni tankkia, kun se oli Naantalissa mukana, pilvisellä, tai siis sateiosella ilmalla. Kyllähän siinäkin oranssia on. Tuo keltaisuus kuvassa voi olla peräisin auringosta, mutta olisivatko ne niin oransseja kuin kuvassa oleva referenssi? Nop täytyy katsoa vielä.... Toi on hyvä, ettei tuo väri sen kummallisempaa todistusta, tai siis virallisempaa tarvi. Kiitos!

pekka2
Vespa on oranssi!

Toin tankin tänään värivertauskaappiin, ja tulos alkaa olla selvä. Uudelleenmaalus on ollut tiedossa, se on tehty merkkikorjaamossa. Ja maali ei ole täysin alkuperäisen veroista. Ensimmäine kuva on toimistovalossa, toinen päivänvalossa ja kolmas UV-valossa. Katsokaa ja ihmetelkää. Korkkia vastapäätä oleva tarran alue on käsittääkseni alkuperäinen maali. Huomattavaa on, että Yoimistossa ka päivänvalossa sekä alkuperäinen että uusi maali näyttää samalta, eli ulkona keltaiselta ja sisällä oranssilta. Sinällään hieno uusiomaali, kun vain UV valossa väri poikkeaa alkuperäisestä?

Kuva: 
Samijukka
Käyttäjän Samijukka kuva
Tarra tankissa, tai sen tyhjä

Tarra tankissa, tai sen tyhjä paikka viittaa siihen, että tankki on otettu rallystä tähän Vespaan.

SL

pekka2
Tuohon en osaa sanoa mitään?

Omassa syynätyssä SS:ssä on tarra samoilla main?

Kuva: 
Samijukka
Käyttäjän Samijukka kuva
Käsittääkseni tämä on ollut

Käsittääkseni tämä on ollut vain rallyssa käytetty. Onko tuossa M8 prikat M7 ruuvien alla tuon satulan kiinnityspulteissa? :)

SL

pekka2
En tiedä?

Onko tarra vai tankki Rallysta? Onko SS:n tankin kuvaa jaettavaksi?

Noista prikoista, En tiedä, enkä aio mennä mittaan. Pukin reessä ollut SS on eilen katsastettu uudestaan museorekisteröintiä varten ja siis museorekisteröity, hyväksytyn katsastuksen jälkeen..

Tuolla väitetään kuvan mukaisen kuuluvan aika moneen malliin? osoite GS, SS & Rally European? Erot?
http://www.scooterwest.com/file/000/000/000/092/34/LARGE_136666_gs160_ss...

En tuostakaan tankista, (Rookie, kun olen) suurta eroa huomaan?
http://www.ebay.com/itm/VESPA-GS-160-and-SS-180-Fuel-Tank-Gas-Tank-GS160...

Kerrothan erot?

Samijukka
Käyttäjän Samijukka kuva
Tankki käykin molempiin,

Tankki käykin molempiin, mutta toi tarra on ollut käytössä vain rallyssa.

SL

vespaco
Käyttäjän vespaco kuva
tankkitila...

Onko rungon tankkitilassa alkuperäistä väriä? Siis se syvennys mihin tankki laitetaan. Vai onko maalattu uudestaan kokonaan? Jos tankki on toisesta pyörästä, voit unohtaa sen todistusaineistona.

Tyhmänä kysyisin vielä, että tiedätkö varmasti, että pyörä on ollut keltainen? Ja olet siis jo hankkinut sille museotarkistajan leimat? Ja museokatsastanut sen. Ja väri on siis nyt mikä? Ja nytkö aiot vaihtaa värin toiseksi? En oikein ymmärrä tätä touhua?

pekka2
Varmaa tietoa on kovin (harmittavan) vähän...

Alkuperäisen omistajan tietoa en ole vielä etsinyt. Olisi erikoista, jos kokovärinvaihto olisi tehty jo tuliterään, vasta kolmen vuoden ikäiseen Vespaan, ensimmäisen omistajan toimesta, joskaan ei tietenkään mahdotonta?

Myyjällä Vespa oli ollut vuodesta 1971, ja sen aikana maalattu merkkikorjaamossa kolaroinnin seurauksena. Tämä on tiedossa. Tämän maalauksen väriero näkynee tankin tarroissa.
Tankkitila, lampun sisusta ja kahvojen alakerrat ovat samaa väriä, silmämääräisesti.
Esim sisäänajotarra on paikallaan, ja voipi jopa olla ihan alkuperäisessä maalissa, hanskalaatikon kansineen.
Minusta näyttää siltä, että ei edes merkkikorjaamo ole aikoinaan saanut ihan samaa maalia käyttöön, mutta eron siis huomaa vain värien tarkkailuun käytettävässä standardi päivänvalo (D 65, http://en.wikipedia.org/wiki/Illuminant_D65 ) kaapissa, ja siinäkin vain UV valolla.
Täältä etsin lähinnä tietoa, millä väreillä nämä maahantuodut "erityisvärierät" olisivat tuodut. Otsakkeen mukaisesti ja ymmärtääkseni kovin vähän on (varmaa ja vahvistettavaa) tietoa tallella...
Vanhat Vespakeskuksen paperit eivät kerro värikoodeja aukottomasti. Skootteriaitassa on yksi oranssi SS maalattu lukien värintunnistelaitteella ("scannaus") ja sekoitettu maali, ja myöhemmin päädytty tuohon PPG 907 koodiin, jolla Primaveroja on maalattu. Jos värilätkien vuosiluvuissa on "tietoa" Amicon kartoissa vuodet, niin ainakin minun tietokoneideni ruuduilla PPG 907 ja PPG 910 näyttävät hyvin samoilta, mutta 910 olisi ollut jo 60-luvulla käytössä. Varmistus vaatisi alkuperäiset värichipit molemmista väreitä, ja värivertauskaapin. Kai tuota voisi PPG:ltäkin kysellä?

Naantalissa ollut SS on silmämääräisesti aivan samaa väriä oman tankkini kanssa. Se oli myös hiljan maalattu, mutta varapyörätelineessä oli aluperäistä maalia tallella. Tuolla sävyerolla ei projekti kaadu..
Näistä oransseista on kuitenkin kuvia ihan riittävästi ja näitä kirjoituksiakin, että niiden olemassaolo voitaneen näillä jo vahvistaa. Vahvistan vielä, että tankki oli Naantalissa mukana, helpottaakseni värin vertailua.

On myös selvää, että Vespan väri näyttää aivan erilaiselta eri valaistusolosuhteissa, minkä voi nähdä noista tankin kuvista, jotka jaoin sieltä värikaapista. Siitä eritoten johtuu keskustelu "oranssi tai keltainen" ainakin omasta mielestäni. Myös Skootteriaitan "varmasti alkuperäiseen sävyyn" maalatusta oranssista olen saanut valokuvan, jossa se näyttää hyvin keltaiselta, kuvan valo-olosuhteissa.

Juuri tällä hetkellä näyttää siltä, että selvinnen vain poskien ja ehkä lampunkehyksen maalauksella, tuota tankin pintaa harkitsen... On rumat jäljet tuossa kun se tarra on poissa ja tuo 5% teippauskin on maalattu vain ympäriltä. Ne ovat kuitenkin iso ja näkyvä osa pyörän "historiaa" (merkkikorjaamohistoriaa?). Näin ollen väri tehdään "scannaamalla" samanlaiseksi kuin "virttynyt tai aurinvalon haalistama" ympäristökin tällä hetkellä on. Väri myös muuttuu oranssimpaan suuntaan "kliinerillä" http://www.korrek.fi/app/product/view/-/id/153 , ja taidampa vielä kokeilla ihan karkeampaa "myllytystahnaakin" http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=50595.0 jotta "scannuksesta" tulisi luotettavampi tulos. Joskus myöhempää käyttöä varten ja muillekin oranssien omistajille olisi vain ollut hienoa saada vahvistus "varmasti oikealle" värikoodille.

Tässä vielä puhdistustoimenpiteitä käynnissä, ja sitten koekäynnistykseen... Jos tuo lähtee käyntiin ja toimii isommitta remonteitta, niin ehkä se on rekisterissä (siis "normi"rekisteröinti) uudelleen vielä kuluvan kesän aikanakin. Kahden museotarkastajan lausunnon mukaan nuo posket tulee kuitenkin maalata tai antaa "taitavalle" maskeeraajalle, jos haluaa museorekisteröidäkin....

Tuosta tankkitarrasta ja Rallyn oranssi 916 olen kohtapuoliin päätymässä siihen (Huom. tämä vain mielipide) , että kyseessä olisi alkuperäinen punaiset SS:n väri, joka olisi "haalistunut" ajan saatossa. Tuo punaisten värien haalistuminen on arkipäivää tämän päivän väripigmenteilläkin, ja -60-luvulla se on ollut ihan tunnettuna "riesana". Tästäkin saa ja tulee olla eri mieltä, mutta perusteita tulisi esittää. Odottelemme lumen sulamista tallin tieltä, ja valokuvaa juurikin tällaisesta SS:tä ja siinä muistikuvan mukaan olleesta tankkitarrastakin Tämä SS on varmasti "alkuperäinen" ja punainen. Näin saataisiin näihinkin puheenaiheisiin vähän "kättä pidempää" vahvistukseksi.

Nuo värit ja vuosiluvuthan oli täällä: http://www.coloreamico.it/catalogo/vespa.asp?page=11&COD=PIA

Sekä 910 ja 916 ovat kuitenkin molemmat olleet saatavissa vuodesta -68, kuten oranssien SS:enkin on väitetty olleen. Ja samalta vuodelta on myös omani, Naantalilainen SS oli rekisteröitu -69.

Oli miten oli, Turkulainen "Vespa-Taitaja" tulee kommentoimaan oranssinkeltaista Vespaani huomenna.

En tiedä, missä kohtaa olen saanut Vespacon pään pyörälle, mutta punaisen -65 SS:ni tarina on odottanut julkaisua Potkulaudassa vuodenvaihteesta asti ("Pukin Parran punaiset pärinät"), ja tulossa siis seuraavaan Potkulautaan? Tämä oranssi -68 SS ("Keltainen kuuluu Ruskan aikaan") on potentiaalinen Potkulaudan artikkeli joskus tulevaisuudessa, mahtuisikohan johonkin Potkulaudan 2015 numeroon?

vespito
Käyttäjän vespito kuva
Potkiksesta

Minullekin on joskus käynyt niin, että kun olen lähettänyt jutun Potkikseen, niin toimitus on kysynyt, että haittaako jos juttu tulee ulos vasta "sitä seuraavassa numerossa". En ole koskaan asiasta kitissyt tai meteliä nostanut. Olenpahan vain ollut iloinen että juttuja on tullut lehteen tarpeeksi :)

***
Vespito & GL, GS, SS, Rally, Acma ja V13-projekti

pekka2
Joskus on vähän eri asia kuin joka kerta.....

Mutta asiaan, Nyt meitä on siis kaksi, jotka ovat sitä mieltä, että oranssi on ollut jälkimmäisen Vespan tehdasväri. Ja toinen on luokitettava "asiantuntijaksi", ilman "kitinöitä".

Nyt ei enää puutu kuin sen oikean oranssin värikoodi.....

pekka2
Jyns Jyns ja Jyns....

Kolmen purkin, Korrek Kliineri ja Auto Glym maalin hiomatahna ja Shell Paint Cleaner jälkeen alkaa näyttää tältä... Tällä kertaa aamuauringossa.
Ja toisessa kuvassa Printatuilla värimalleilla, eli tarkistetaan kotiprintterin ominaisuuksia? ;-)
Edellenkin väri vaihtuu todella paljon valon mukaan, mutta nyt koko jalkasuojan väri näyttää samalta kuin listan alla varjossa olleetkin osat.

Kuva: 
vespaco
Käyttäjän vespaco kuva
tuplaten

Ahaa, kyse on siis kahdesta eri Vespasta! Nyt olen taas kartalla. Keltainen SS olisikin aika hieno tapaus.

pekka2
Väri vertaus tietokoneen näytöllä, Ei taida kannattaa....

Siis ole koko ajan puhunutkin, että näihin näyttöihin ei juurikaan ole luottamista... Sattumalta otin tuon punaiseksi koko ajan väittämäni PPG 916 värin vanhan koneen putkelle, ja mietin, että eihän se nyt niin punainen olisikaan... Ohessa kuvat vierekkäisiltä putkilta, sama kuva siis. Ensin vähän laajempana ja sitten pelkät 916 värilätkät, samalta nettiosoitteelta ladattuna, samassa kuvassa. Ainakaan itse en olisi NOIN suureen eroon uskonut. Tuolta isolta kartalta kun katsoo, niin nuo muut värit sentään "muistuttavat" toisiaan eri putkilla, mutta tämä on aivan erilainen.

Kuva: 
vespaco
Käyttäjän vespaco kuva
Kalibrointia

Näytöissä on huikeita eroja. Siihen auttaa näytön kalibrointi siihen tarkoitetulla laitteella. Esimerkiksi tällainen: https://www.topshot.fi/product/6153/datacolor-spyder4pro-kalibrointilait...
Sitten kuvauslaitteetkin (esim. kamera) voivat olla säädetty miten sattuu.

pekka2
Tarrakuvia SS:tä

Tässä vielä tarrakuvia tankin päältä. Valkoinen on Tamas Vilagin SS:tä ja oranssinpunainen on alkuperäinen Turkulainen -67 mallinen ja kolmannella omistajalla. Tästä on bensa kovin jo tarraa "kiusannut", mutta siinä se on ollut. Kuvistä ei varmistu, että kyseessä on SS, mutta ei täässä linssiinkään olla viilaamassa, vaan "totuuden" perässä. Huomatkaa, että tämä turkulainen SS on alkujaan ollut varmasti punainen.

Kuva: 
pekka2
Lisää keltaisia SS:ä

Täällä näkyy yksi, niin kauan kun ilmo on esillä http://www.nettimoto.com/vespa/commercial/1556675
Saisikohan sen vielä tallennettua ja linkattua tähän "ainaksi"?

Kuva: 
pekka2
Keltainen kuva yllä,

Sopisi oikeastaan liitteeksi myös toiseen keskusteluun. Mutta on se tässäkin paikallaan, kun näitä SS:n värejä on pyöritelty.

Sopisi siis myös tänne: http://skoottericlubi.com/node/61

pekka2
Huomonarvoistako?

Rungon väri?
Jalan, seisontauen väri?
Rengaskuvio?
Tiivisteiden ja kahvojen väri?
Muuta?