Rally 200 -73

10 posts / 0 new
Uusin kirjoitus
koivula
Rally 200 -73

Moro,

Esittäydytääs ekaks sevverran että Joulun nurkilla tuli hommattua ensimmäinen Vespa kun työkaverilla oli moinen joutilaana. Peli oli ollut parikymmentä vuotta seisomassa, kun oli kipinä hukkunut. Talvella tuli istuskeltua löysät pois rojektista ja nytte sitten kauheella tohinalla oon pyörän kimpussa. Kipinä löyty yhden katkenneen johdon korjauksella:) Lähti oikeestaan vähän käsistä toi homma ja nyt sekä kori että moottori on palasina;) peltiosat on hiekkapuhallusvaiheessa ja moottori odottaa osia.

Semmosella kysymyksellä vois lähtee liikkeelle että lähteekö kampiakselilta se "sytytyksen ajoitus holkki" kuinka helposti irti? Vähän lämpöä ja ulosvetäjää varmaan vois koittaa? Se tarttis saada pois jotta saa laakerin vaihdettua...

Mistäs porukka on hommaillu osia näihin klassikoihin, mää oon muutaman paketin tilannu SIPistä ja melko hyvin sieltä on osat löytäny perille.

Valkoinenkuolema
www.peltiskootteri.net

www.peltiskootteri.net

Täydennetään nyt vähän.

SIP joo
www.Scooter-center.com
www.lambretta-teile.de

Scooter Centeristä ja Sipistä itse olen suurimman osan tilannut. Kannattaa vertailla hintoja kaikista ja tietenkin suhteuttaa postikuluihin. Kaikki toimii.

vespaco
Käyttäjän vespaco kuva
Scooterhelp

Scooterhelpistä voi löytää apua moneen kysymykseen.
http://scooterhelp.com/tips/engine/rear.bearing.old.vespa.html

Helsingistä löytyy myös Vespisti, mistä voi saada osia. Sitten on Ruotsissa nettikauppa emscooters ja Tukholmassa puoti Vespa Service (entinen EHR), mistä saa tavaraa (risteilyvinkki).

vespito
Käyttäjän vespito kuva
Pitäisi irrota helposti

Nelisen vuotta sitten avasin ja kokosin Rally 200:n koneen parikin kertaa. Holkista ei jäänyt erityistä mielikuvaa, johtuu varmaan siitä, että purettaessa oikean puolen laakeri irtosi pesästään lohkoa halkaistaessa. Holkki puolestaa mahtui stefan aukosta läpi. Holkkikin tuli varmaankin myöhemmin irroitettua, mutta muistikuvaa irrottamisesta ei jäänyt, varmaankin lähti sovinnolla irti ;)

Holkki pitäisi joka tapauksessa irrota akselilta ilman isompaa väkivaltaa. Kiila aluksi irti ja pientä naputtelua holkin ympärille. Jos on tiukassa, niin lämpöa / kylmää voi antaa kohteeseen, niin osat irtoavat paremmin toisistaan. Samaa tekniikkaa on tullut käytettyä muidenkin jämähtäneiden osien kanssa.

***
Vespito & GL, GS, SS, Rally, Acma ja V13-projekti

koivula
Moro, isot kiitokset kaikille

Moro, isot kiitokset kaikille neuvoista!! On muuten kiva peli toi Vespa kun siihen löytyy pirun hyvin osia ja vielä aika edukkaasti ja sitten vielä kun on useita foorumeita josta saa tietoo!!

Just tolleen mullakin kone purkautui. Tarvii kokeilla naputella holkki irti lämmöllä ja jos vaikka jonku ulosvetäjän kekkais siihen jos ei helposti irtoo. Laakerit ja stefat tullee ens viikolla kotio niin pääsee laittamaan konetta kasaan.

Saakos muuten jarrupetaalin helposti irti vai onko se "niitattu" rungossa olevaan tappiinsa siitä tapin päästä? Auttas tossa maalaushommassa jos sais irti...

Valkoinenkuolema
Rallysta en nyt muista mutta

Rallysta en nyt muista mutta yleensä kun painaa polkimen alas (eli vaijeri irti ja niin alas kun menee) siinä on sellainen poikkitappi. Sen kun irroittaa, pitäisi lähteä.

koivula
Kiitti taas, sieltähän se

Kiitti taas, sieltähän se tappi löytyi ja nousi helposti pois!

vespaco
Käyttäjän vespaco kuva
Tappi

Juu, se tappion tietenkin turvatakseen ettei jarrupoljin lähde vahingossa irti, esim. ajossa.

vespito
Käyttäjän vespito kuva
Stefavinkki

>Laakerit ja stefat tullee ens viikolla kotio niin pääsee laittamaan konetta kasaan.

Stefojen asennukseen olisi semmoinen vinkki, että stefan sisäkehälle voi sipaista vähäsen vaseliinia, ettei stefa hinkkaa "kuivana" akselia vasten, kun ensimmäisen kerran käynnistelet konetta. Ja ainakin minulle on tuottanut hankaluuksia stefan asentaminen sovinnolla laakeripesän pohjaan asti. Ulkokehälle en ole tavannut laittaa vaseliinia (ehkä sinnekin voisi).

Tilasitko koneeseen muuten myös vaihderistin?

***
Vespito & GL, GS, SS, Rally, Acma ja V13-projekti

koivula
Kiitti, toi on hyvä vinkki,

Kiitti, toi on hyvä vinkki, tarttee tosiaan sipasta vassua sisähuuleen. Nää kaikki vinkit o hyvin tervetulleita kun tää on oikeestaan eka kone minkä oon laittanu koskaan atomeiks. Juu, vaihderistin hoksasin kanssa tilata, tosin en samassa tilauksessa kun noi muut osat, mutta toivosin että ristipakettikin tulis huomenna kotsaan. Alkaa oleen sen verran jo aikaa tosta koneen purkamisesta että vieläköhän kaikki osat löytää paikoilleen ja oikeessa järjetyksessä;)