MP3

14 posts / 0 new
Uusin kirjoitus
tatza
Käyttäjän tatza kuva
MP3

Ei sillä että nyt ihan lähellä osto olisi, finanssit kun ovat nollassa yms, mutta jotenkin tänään ja muutamina päivinä aiemminkin jotenkin kummasti on viehättänyt MP3 Piaggio. Jotenkin se olisi persoonallisempi kuin peruskuminauha ja siten hieno lisä talliin muiden vekottimien sekaan. Matkamopo jolla voisi (koittaa, ainakin 250cc -mallilla) ajella ihan moottoritienopeuksienkin mukaan. Käytettynä näyttäisi nettimoposta löytyvän karvan alle neljän tonninkin.

Millaisia kokemuksia porukoilla on moisesta kulkineesta? Jokin siinä itseä viehättää, mutta todennäköisesti ostaminen jää vielä tuonnemmaksi. Koeajolla varmaan pitää tänä suvena kuiteskin tuollainen käydä tyyppäämässä... :)

pugt200
Käyttäjän pugt200 kuva
Metriäkään en ole ajanu

Mutta yli 1600 km roikuin kaksipuolikkaan perässä. Reissulta jäi mieleen peri asiaa MP3:sta. Kulkupuoli oli pikkuisen laimeampaa kuin samankokoisella GTS:llä mutta sen 120 se kyllä jolkutti motarilla. Rekkojakin ohiteltiin ihan samaan tahtiin mutta GTS:lla sain kyllä kaverin aina kiinni ennenkuin rekka loppui. Tankkailu tehtiin samassa tahdissa mutta hieman enemmän tuo kolmipyörä toki kulutti.

Yhdessä asiassa MP3 oli selkeästi parempi kuin 2-pyöräiset ja se oli tiepinnan epätasaisuuksien sieto. Lähdin ohituksissa kaverin perään samoissa kohdissa ja tahdissa ja tuli huomatuksi, että kun MP3 ylitti keskitien uria, koloja ja kuoppia ei mopo edes heilahtanut. GTS vemputteli muutamissa paikoissa selkeästi enemmän ja tietöiden shikaaneissa pystyi MP3:lla ajamaan reilusti kovempaa kun kaksipyöräisellä. Etupään pito on ilmeisesti sen verran vakuuttavaa, ettei hiekkoja tai rouhintauria tarvitset kammota.

Se miltä MP3 näyttää muihin verrattuna on tietysti makuasia mutta perässä roikkuneena täytyy todeta, että aivan suoraan ahterista katsottuna se näyttää vanhalta tavaramopolta. ;c)

/pugt
Plastic Classic

mrimppis
Käyttäjän mrimppis kuva
Gilera Fuoco

Pääsin aikoinaan koeajamaan vastaavalla kamppeella, Gilera Fuoco 500:nen. Kokemus oli miellyttävä, varsinkin eturenkaiden lukitus esim. liikennevaloissa oli ovela, ei tarvinnut laittaa jalkoja maahan.
Tien epätasaisuudet ei tuntuneet miltään ja pitoa kaarteissa riitti.
On sen verran painava, että tehoa täytyy olla, tuntus että 250cc on tuohon liian tehoton.
Ja katseitahan tommon vetää kaupungissa.

Sylly
Käyttäjän Sylly kuva
Kokemuksia MP3 400 i.e LT 2010

MP3:n omistajana yritän repsata tähän jotain sekavaa...

Ihan aluksi; mulla ei ole mitään vertailupohjaa isoihin, yli 50cc, kaksipyöräisiin skoottereihin. Ennen omaa MP3 400cc omistin 50cc Malaguti Phantomin ja näitä tuskin kannattaa laittaa vertailuun samalle sivulle. Syy, miksi innostuin hankkimaan tämän nykyisen kolmipyörän, oli tarve päästä ison skootterin ohjaimiin B-kortilla. MP3:n LT mallihan mahdollistaa tämän. Vain ja ainoastaan siis tuo LT versio, vaikka tietämättömänä sekä yksityiset ja liikkeetkin myyntipuheissaan eri myyntipalstoilla mainostavat, että tätä kolmipyörää saa ajaa henkilöautokortilla (siis ei LT-mallejakin).

Pyörä on mielestäni erittäin vakaa ajettava. Kaksi itsenäisesti jousitettua fillaria etupäässä sekä pyörän äärimmäisen raskas oma paino (n. 260kg) lienevät syypäitä tähän. Kaarreajossa vakaus on hyvä. En tiedä miten kaksipyöräiset toimivat kaarteessa jarrutuksessa mutta MP3 pyrkii puskemaan hieman pystyyn, joka onkin tiedostettava, kun vauhtia sovittelee kaarteisiin. Kova kaarrevauhti ja jarrutus voivatkin viedä kokemattoman ajajan kaarroksen helposti pitkäksi. Raskas paino ja vieläpä yläpaino on myös vitsaus tämän vehkeen kanssa. Mahdottoman suurta pyörän kallistusta ei paikallaan tarvitse kokeilla, kun huomaa, ettei pyörää jaksa nostaa helposti takaisin pystyyn. Etupään lukitusmahdollisuus onkin mainio ominaisuus siirreltäessä raskasta skootteria käsi- ja jalkavoimin.

Voimaa tästä myllystä löytyy. Rajoitin iskee päälle 155km/h vauhdissa. Kerrottakoon tämä vain siksi, että max vauhti kaikkia kuitenkin kiinnostaa. Tuossakin vauhdissa pyörä toimii vakaasti, ei vatkaa jne. Tuuliset kelit vaikuttavat toki olennaisesti tuohon vakauteen niin kuin varmasti kaikissa pyörissä. Ohitukset onnistuu ainakin tässä 400cc versiossa vaivattomasti.

Vauhdista päästäänkin mainiosti polttoaineen kulutukseen. Pidän iPhonessa olevan Fuel-login avulla tarkkaa tilastointia tankkauksista ja ajetuista matkoista. Tässä kaksi ääripään esimerkkiä:

- Olin kiertämässä Säkylän Pyhäjärveä muutama päivä sitten Pekka2:n kanssa. Matkaa kertyi tuona päivänä 196km. Ajelimme jokseenkin normaalisti, rauhallisesti, maksimivauhti kävi tuskin satasessa. Kulutus 3,06 litraa 98E:tä.

- Lähdin eilen Saloon 1-tietä ja motarilla tuli tietenkin karstan polttajan olo. Motarilla matkavauhti 120-140km/h. Tänään palasin samaa reittiä eli motaria. Kova, osittain puuskittainen tuuli. Tuuli otti kyllä pyörään ja sitä korosti varmasti Givin iso takalaatikko. Matkaa kertyi noin 100km. Kulutus 7,42 litraa 98E:tä. Huima ero, jota voi miettiä vääntäessään oikeaa rannetta alaspäin...

Perus tavaratiloja voisi luonnehtia lähes ruhtinaallisiksi. Tilaa löytyy sekä penkin alta että peräluukusta. Nämä kaksi ovat vieläpä yhtä tilaa, joten pidempääkin patonkia saa kuskattua leipomosta kotiin. Itselläni oli jo viime kesänä Givin E55 Maxia topboxi jolla kuljetuskapasiteetti parani huomattavasti. Talvella asensin lisäksi Givin 21 litraiset irrotettavat/kovat sivulaukut. Tarpeellista tai ei; tälle varustelu-/modaushimolle on vaikea laittaa hanttiin.

Ajajan jalkatilasta mainittakoon sen ahtaus. Monissa matkaskoottereissa jalat saa vietyä kauaksi eteenpäin. Tässä mallissa tilaa ei ole ollut tehdä tällaista mahdollisuutta, koska jalkojen edessä on molemmin puolin etupyörät. Ensimmäinen hankintani tästä syystä olikin ulkopuolisten jalkatappien asennus. Ne lisäävät ajomukavuutta eikä enää ilman tulisi toimeen. Mulla, kun on vielä tuo LT-malli niin siinä oikean jalan lattiassa on veemäisen edessä jarrupoljin, jota en itse käytä koskaan. Itse käytän kahvojen jarruja. Muutenkaan tätä pyörää ei ole tehty mukavaksi matkustajan näkökulmasta; jalkatasot on hankalassa paikassa, lapsella jalat eivät yllä kunnolla jalkatasoille. Itse ole ratkaissut muksujen kuljetuksen ylimääräisillä jalkatapeilla, jotka ovatkin mainio modaus. Tehdaspenkin vaihdoin myös ensimmäisten modausten yhteydessä parempaan Shadin penkkiin. Orggis-penkki on tosi pehmeä, ryhditön ja siinä puutui hanuri alta aikayksikön.

Loppukaneettina komppaan mrimppistä; MP3:n on todellakin päänkääntäjä. Selvitin keväällä Trafilta, että Piaggion MP3 versioita 125/250/300/400cc on Suomen tieliikennekäytössä tilaston mukaan 16kpl. Tähän ei sisälly Gilara Fuocot. Näitä ei siis näe usein ja se herättääkin huoltiksilla ja taukopaikoilla mielenkiintoisia keskusteluja, joissa saa tietenkin toistaa sitä samaa luentoa pyörän tekniikasta mutta minä ainakin sen teen mielelläni juttumiehenä:) Hinta on mielestäni kova verrattuna siihen, että itselleni olisin halunnut valmiimman matkapyörän ilman tarvetta modailla ajoasentoja niinkin paljon kuin olen joutunut nyt tekemään. Nämähän ovat täysin yksilöllisiä juttuja ja ovat riippuvaisia toki pyörän käyttötarkoituksesta. Kauppakassina toimii varmasti ihan perusvarusteillakin.

Tälle vuottahan Piaggio toi markkinoille tuon uuden MP3 500cc:n mutta en ole kuullut kokemuksia siitä muutamaa Ruotsin kollegaa lukuunottamatta. Ulkoiset ominaisuudet eivät mielestäni muuttuneet tässäkään uudessa mallissa. Olin niitä ensimmäisiä ikäluokkia (-73), jotka eivät ajokorttiinsa enää automaattisesti sitä A-kirjainta saaneet ja siksi olenkin menossa tuon autokouluun ajamaan. Tämä siksi, että kun katson tulevaisuuteen, näen itseni ehkä ennemmin vaikkapa Bemarin C650 kuskina kuin uuden MP-kolmosen.

Ja toisena loppukaneettina: minulle pikku puutteista huolimatta, kyllä tykkään!

Saa kysyä lisää ja "todennäköisesti voi olla, että ehkä" osaan vastata. Yritystä ainakin on :)

Blue skies,

Sylly

Bemmi C650GT, SYM Cello 50cc

tatza
Käyttäjän tatza kuva
MP3

Jos noita tosiaan on vain 16 kpl rekisterissä, niin noin puolet niistä on nettimopossa myynnissä. Mielenkiintoista. Mites tuo etupään lukitusjuttu toimii, tarviiko tuolla jalkoja pitää maassa liikennevaloissa tms pysähdellessä? Aika massiiviselta tuntuu tuo 260kg paino, mutta onhan tuossa kokoakin.

Bemareista muuten minusta ehdottomasti parhaimmalta näyttää C 600 Sport sinisenä.

ss-180 -67 / s50 2t -08 / px-177dre -86

Valkoinenkuolema
Jep ja se touring oli muuten

Jep ja se touring oli muuten parempi istua...

Sylly
Käyttäjän Sylly kuva
Tuola toisella osastolla

Tuola toisella osastolla kirjoitin aikaisemmin Trafin vastauksen MP3 kyselyyni. Tässä vielä kopioituna:

Hei

Kiitos viestistänne. Meillä on Trafissa ainoastaan liikennekäytössä olevat kevyet kolmi- tai nelipyörät L5\L5e merkeittäin ja malleittain käyttövoiman ja käyttöönottovuoden mukaan. Tilastojen mukaan (tilanne 31.12.2011) oli Piaggio merkkisiä moottoripyöräskoottereita liikennekäytössä 16kpl, muuta tietoa ei löytynyt. Rekisterissä olevien suhteen meillä ei valitettavasti ole tilastotietoa. Tarkempien tietojen suhteen pyydän kääntymään Tilastokeskuksen puoleen, kirjasto(ät)tilastokeskus.fi, puh. (09) 17 341 (vaihde), 1734 2220 (Tilastokirjasto).

Ystävällisin terveisin,

Karoliina Karvonen
Asiantuntija
Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi
Tietopalvelu, Liikennetieto
puh: 020 618 6846

Ja jos lukumäärä ihmetyttää niin kertokaas arvon kollegat, onko rekisteröidyillä vs. Tieliikennekäytössä olevien välillä jokin ero mitä minä taaskaan en hokaa?

Tuo etupään lukon saa päälle nimenomaan manuaalisesti kytkimestä aivan mitättömän pienessä vauhdissa esim. valoihin/risteykseen tultaessa ja tällöin jalkoja ei tarvitse laittaa maahan. Lukko aukeaa automaattisesti, kun hiukan vääntää kahvasta kaasua. Lukkoa voi käyttää erillisen käsijarrun kanssa myös lyhyissä pysäköinneissä. Mulla ei esimerkiksi pyörä ole omassa tallissani tai pihassani koskaan keskiseisontatuella.

Bemmi C650GT, SYM Cello 50cc

mrimppis
Käyttäjän mrimppis kuva
Minulla on Trafilta muutama

Minulla on Trafilta muutama vuosi sitten saatu tiedot kaikista MP:stä mitä on rekisterissä, pitänee siitä katsoa paljonko silloin näitä oli rekisterissä. Ilmeisesti Gilera Fuocot ei ole tuossa 16 kpl:ssa?

Sylly
Käyttäjän Sylly kuva
Ei ole Trafin tekstin mukaan

Ei ole Trafin tekstin mukaan mukana kuin MPkolmoset. Eilen Turussa keffeella pohdittiin, että mitä tämä seuraava kohta tarkoittaa:

"... Tilastojen mukaan (tilanne 31.12.2011) oli Piaggio merkkisiä moottoripyöräskoottereita liikennekäytössä 16kpl, muuta tietoa ei löytynyt. Rekisterissä olevien suhteen meillä ei valitettavasti ole tilastotietoa..."

Mikä käytännön ero on liikennekäytössä olevalla verrattuna rekisterissä olevalla moottoriajoneuvolla???

Sylly

Bemmi C650GT, SYM Cello 50cc

C1
Käyttäjän C1 kuva
Liikennekäyttö v. rekisteri

Eikös Trafin sivuilta voi tehdä liikennekäytöstäpoiston, mutta silti ajoneuvo on rekisterissä. Sillä ei vaan ajeta eikä makseta paljon vakuutuksiakaan.

mrimppis
Käyttäjän mrimppis kuva
Vuodelta 2008

Vuodelta 2008 rekisteröintitilasto näytti MP3:sia olevan 22 kpl:tta, tämä on muistaakseni AKE:lta saama tieto. Siinä MP3:nen on Piaggio M47-mallina ja suluissa (244) eli ilmeisesti ovat pelkästään 250cc:t.

Jukka
.

.

paraglider957
MP3

Päätin vastata itsekkin. Olen se henkilö, jonka perässä Pugt mainitsi ajaneensa reippaat 1600km.

Olen omistanut Piaggio MP3 250cm3 neljä vuotta. Pääsääntöinen käyttö on kaupunkipyöräily. Pidemmät matkat teen moottoripyörällä.

Olen erittäin tyytyväinen MP3:seen. Oiva kaupunkipyörä. Ei jää jalkoihin. Hyvä kuljetuskapasiteetti tavaroille.

Mielestäni 250cm3 pyörä ei ole parhaimmillaan kahdestaan ajettaessa. Tehot ei oikein riitä. Menee kyllä eteenpäin, mutta laiskahko kaksistaan.

Moottoritiellä sopiva nopeus on ollut minulle noin 110-115km/h. On riittänyt minulle.

Miksi MP3:ia on vaihdossa niin runsaasti? Oma arvaukseni on, että syynä on halu vaihtaa suurempaan. Uudet mallit ovat kiinnostavia. Itselläni on kiinnostus uusiin Bemareihin, mutta odotellaan. Täytynee koeajaa muutkin isot uutuudet. Toinen mahdollisuus on viedä pyörä kesäkäyttöön mökille. Kahdet etupyörät eivät kaihda hiekalla ajoa.

mopo3
Kommentteja 3-rattaisesta

Liityn viime keväänä aloitettuun vanhaan ketjuun muutamalla Piaggio MP3/250 i.e. kommentilla.
Omistettuani aikojen kuluessa vain kaksi erilaista kaksipyöräistä alle 200 ccm:n italialaista skootteria, vaihdoin viimeksi hankitun syyskuussa 2012 tuohon kolmirattaiseen. Kokemusta on ehtinyt kertyä siis vain reippaan kuukauden ajoajalta.
Lokakuun alussa tein pyörällä reilun viikon kestäneen ulkomaanretken.

Olen lähes 100-kiloinen ja 186 senttinen eläkeikäinen ukko. Matkatavaraa oli mukana parikymmentä kiloa, joista painavimmat ja samalla kookkaimmat työvälineet olivat takapenkillä lentolaukussa. Kokoonpano näyttää aika huvittavalta, mutta jo kaksipyöräisessä testattuna voin vakuuttaa, että täysimittaisena ja tukevana selkänojana toiminut pakaasi on tämänkokoiselle ja - ikäiselle kuskille matka-ajossa aivan ehdoton viritelmä (ks. kuvaa).

Isolla moottoripyörällä perässä ajaneen kaverini kanssa sovimme ulkomaanretken keskimääräiseksi tavoitenopeudeksi noin 90 kilometriä tunnissa. Matalassa kumpuvuoristossa se putosi 70:een, mutta vastaavasti moottoriteillä vauhti kohosi keskimäärin 110 kilometriin tunnissa.
Pyörän paras vääntöalue löytyy speksien mukaan noin 90:ä ajettaessa (6750 rpm) ja suurin teho käytännössä huipuilla liikuttaessa (8250 rpm). Voidaan siis sanoa, että kierrokset olivat käytännössä koko ajan yli 7000 rpm.

Joku sanoi jollain juttupalstalla, että MP3 kulkee maantiellä kuin juna. Se pitää mielestäni pitkälti paikkansa verrattaessa vastaaviin kaksipyöräisiin. Etupää pysyy paremmin tiessä kiinni liukkaissa mutkissa, mutta kyllä lyhyen kokemukseni mukaan takapyörä lähtee alta märällä tiellä lähes yhtä herkästi kuin kaksipyöräinenkin. Kokonaisuutena kuitenkin kolmipyöräinen lienee näistä syistä kaksipyöräistä ”turvallisempi”. Ainakin mainokset antavat ymmärtää näin.

Etupään lukitus on erittäin kätevä. Tämän 250 ccm pyörän oma massa on 224 kiloa (400 kuutioisen 262 kg), joten lukitus mahdollistaa painavahkon pyörän vaivattoman siirtämisen yhdellä kädellä työntämällä vaikka tankilta parkkiin tai tallista ulos ja päinvastoin.
On makuasia, käyttääkö lukitusta esimerkiksi liikennevaloin tultaessa/valoista lähdettäessä. Itse käytin sitä aluksi, mutta totesin myöhemmin, että minulla on parempi ja vakaampi tatsi liikkeellelähtöön kun omat jalat ovat sittenkin maassa.

Ehdin ajaa mp3:lla ennen talviteloille laittoa vain noin 4400 km. Kokemukseni pyörästä ovat siis melko vähäiset, mutta sitäkin miellyttävämmät. Keskimääräinen kulutus koko ajokaudella oli 3,66 l/100 Vanhemman pyöräni, 175 ccm:n Piaggion keskikulutus oli 3500 km:n ajossa 3,52 l/100 km

Olin siis enemmän kuin tyytyväinen pyörään. Se täytti kaikilta osin ennakko-odotukseni minulle ideaalista matkapyörästä.
Kun monissa Euroopan metropoleissa on kuullun mukaan jo ainakin joka viides skootteri kolmirattainen, meillä Suomessa pitäisi olla tällaiselle laitteelle loistavat tulevaisuuden näkymät. Nythän niiden osuus taitaa olla meillä vasta promillen luokkaa.
Herääkin kysymys, miksi?

Kuva: