Esittely

5 posts / 0 new
Uusin kirjoitus
Eki-58
Esittely

Hei!

Liityin ihan äskettäin tänne clubiin. Omistan vain moposkootterin, kuten nimeäni klikkaamalla kaikille selviää. Sehän ei tietysti estä millään tavalla minua olemasta hyvinkin skootterihenkinen! Halusin mukaan keskusteluihin muiden samanhenkisten kanssa. Tämä lienee yksi tapa.

Ostin punaisen Ferrarin logolla varustetun menopelini kolmisen vuotta sitten vähän käytettynä. Kun näin sen, jäi asia kaivelemaan, kunnes kolme päivää myöhemmin kävin sen itselleni lunastamassa. Olin päättänyt ostaa itselleni lyhyehköä työmatkaa varten jonkinlaisen kulkineen ja kun tämä kohdalle osui, olin myyty.

Niin oli kohta Vespakin, minulle. Automme on päivittäin vaimoni käytössä, joten aiemmin tein työmatkani pyöräillen. Niin teen edelleen talvella (minulla on nastarenkaat), mutta koko kesäkauden ajelen kaikki mahdolliset ajeluni nykyisin Vespalla, jos sää sallii, eikä puhuta kymmenien kilometrien matkoista. Ostin siihen takalaukun ja onhan tuossa satulan alla myös hyvät kypäränkin vetävät tavaratilat. Kypärä on Vespan värinen avokypärä, tietenkin. Vespan eikä Harrikankaan kuskin päähän sovi mikään puhelinkioski... Lookin kruunaa Nanninin custom-ajolasit.

Siitä Ferrarin logosta... Menopelini edellinen omistaja, tämä selvisi jälkikäteen, on kaveri, jolla on ihan oikea Maranellonpunainen Ferrari. Hän on sen verran raskaskaasujalkainen, että oli hetkeksi joutunut luopumaan ajo-oikeudestaan. Jotenkin piti liikkua, ja oli sitten hommannut tuollaisen. Kun sai korttinsa takaisin, laittoi Vespan myyntiin, ja koska ei ollut pikkurahan puutteessa, myi priimakuntoisen Vespansa parisataa euroa halvemmalla, kuin mitä samasta vuosimallista samalla kilometrimäärällä netissä yleisesti pyydetään. Ja sitten minä osuin paikalle... Joskus käy minullakin tuuri!

Vespa on varmasti yksi elämäni parhaimmista hankinnoista. Se on siisti, punainen, takalaukulla ja sen selkänojapehmusteella ja sellaisella matalalla tuulilasilla varustettu kaunotar, josta olen saanut ostotarjouksiakin. Mutta ei ole toistaiseksi kaupan. No, tietysti, jos hinnoista sovitaan...

Aikuinen poikanikin osti toissa kesänä itselleen Vespan. Uuden 150 kuutioisen PX:n. Sinisen, sellaisen vähän retron. Käsivaihteet ja jalkajarru, tiedättehän. Sanoin, että olisithan saanut sillä rahalla ihan moottoripyöränkin. Hän perusteli ostoksensa. Jos hän olisi ostanut jonkun moottoripyörän, ja sitten vaimonsa veljen isoa yli tuhat kuutioista pyörää kokeiltuaan ajaisi omallaan, se tuntuisi ihan mopolta. Nyt, vaikka ajaisi millä, tuntuu oma Vespa aina omalta Vespalta. Hyvä perustelu.

Niin, minä pidän hyvistä keskusteluista, myös kirjoitettuna. Harrastan sitä, joten vaihdamme varmasti täällä vielä jatkossakin mielipiteitä...

Kuvia sitten ensi kerralla!

Eki-58

vespito
Käyttäjän vespito kuva
Tervetuloa joukkoon!

Tervetuloa joukkoon!

Vespa- ja skootterikuume on helposti tarttuva tauti, mutta mukava sellainen. Tänäänkin skootteripäivillä oli paraatissa mukana reilut toistastataa hymyilevää skootteristia.

t. vespito

***
Vespito & GL, GS, SS, Rally, Acma ja V13-projekti

Eki-58
Kannattaako virittäminen?

Niin, minulla on tuo moposkootteri, Vespa Lx 50 4t. Pärjään sillä aivan hyvin. Virityksistä olen yleensä sitä mieltä, että jos haluaa kiihkeämmän ratsun, on oikea tie sinne kauppaan. Kyllä sieltä se heppalauma löytyy.

Sen verran kuitenkin otan kantaa tähän maamme mopokulttuuriin, että: Mielestäni ensiksikin mopot pois pyöräteiltä. Ehdottomasti. Minulla on kaksi ulkoilutettavaa chihuahuaa. Jos jotakin, niin mopoja minä vihaan. Siis jalkakäytävillä ja pyöräteillä! Ja myös ne chihuahuat... Poju ja Piki.

Kyllä mopojen ja skoottereriden suurin sallittu nopeus pitäisi nostaa 55km/h. Ja poistetaan ne pyöräteiltä. On aivan naurettavaa asettaa suurimmaksi sallituksi nopeudeksi 45km/h, ja rajoittaa keinotekoisesti nopeus siihen. Me, jotka ajamme normaalin kaupunkiliikenteen mukana siellä ajoradalla, olemme vain liikenteen tuke, joka ärsyttää autoilijoita (tiedän, koska ajan joskus myös autolla) ohitukseen mitä merkillisimmissä paikoissa. Jos sillä mopolla tai skootterilla voisi ajaa nopeutta, joka mahdollistaisi normaalin jononopeuden, olisi kaikilla varmasti paljon hauskempaa.

Minä lakkasin olemasta se tuke poistamalla Vespastani sen 3mm paksuisen prikan sieltä variaattorista. Peli on nyt siis laiton, mutta vastapainoksi pysyn nyt hyvin kaupunkiliikenteen ajoneuvovirran mukana ihan vain pintakaasulla ajellen. Aiemminhan oli kaasu täysillä, ja silti en pysynyt liikennevirran tahdissa. Oli se Vespassa niin tarkasti rajoitettu se nopeus, että navigaattorilla mitattuna se oli tasan 45km/h. Nyt huippu on 56km/h, joten se on ihannenopeus kaupunkiliikenteeseen. Ja hiilijalanjälkikin pienentyi merkittävästi...

Ei saata mennä poliisille läpi, jos joskus oikeasti jään kiinni siitä prikan poistosta, mutta olen mielestäni periaatteessa oikeassa. Periaatteet on toisaalta tehty rikottaviksi...

Pintakaasulla ajellaan ja nautitaan alkavasta kesästä!

Eki

Erkki Savolainen

pugt200
Käyttäjän pugt200 kuva
Derbillä sama homma

Hankin pari vuotta sitten Derbin moposkoden matkamopoiluun ja siinä rajoitettu vauhti oli vielä heikompaa. Prikan kanssa pääsi nipin napin yli 40, joten se oli pakko poistaa. Kulutus laski ällistyttävän pieneksi ja nopeus nousi hiukan viiden kympin yli eli samaan kuin Peugeot Speedfight2:ssa kuristettuna.

/pugt
Plastic Classic

Eki-58
Viritys

Hei!
Tuo kertomani nopeus riittää kyllä kaupunkiliikenteeseen, mutta tietenkin mopo voisi myös kiihtyä hiukan rivakammin. Luin jostain, että suuttimen vaihdolla ja pienellä säädöllä se hoituisi, mutta kun ei ole kokemusta. Joten kertokaa nyt ihmeessä, kannattaako se. Tietysti polttoaineen kulutus kasvaa, mutta se ei ole ongelma.

Muuten, tiedoksenne, pelkästään 95 bensiinin vaihtaminen 98 bensiiniin antaa sen verran lisää puhtia, että sen selvästi huomaa.

Eki

Erkki Savolainen