Magnetisointivinkki

8 posts / 0 new
Uusin kirjoitus
vespito
Käyttäjän vespito kuva
Magnetisointivinkki

Suomestakin löytyy kaveri (Matti Ulvila), joka tekee magneettojen uudelleenmagnetisointeja! Piipahdimme vaimon kanssa viime viikonloppuna pohjanmaalla ja jätimme Rallyn magneeton menomatkalla Riihimäelle ja noudimme paluumatkalla sen takaisin uudeellen magnetisoituna.

Hommasimme kyseisen magneeton muutama vuosi sitten alkuperäisvaraosana, joka oli seissyt hyllyssä yli 30 vuotta. Sen magneettisuus oli selvästi huonompi kuin Rallyn alkuperäisen magneeton (josta on mm. siipiä murtunut). Halusimme saada uuden osan vihdoinkin käyttöön. Asensin eilen sen paikalleen vanhan tilalle: kipinä on ainakin nyt samanlainen kuin vanhallakin, koeajot vielä tekemättä.

Lisätietoa aiheesta ja magnetisoijan yhteystiedot löytyvät tästä VMPK:n palstan keskustelusta: http://www.vmpk.fi/forum/index.php?topic=27599.msg229418

tatza
Käyttäjän tatza kuva
Mittausta?

Millä tavoin voi magneettisuuden määrää mitata tai sen vähentymisen todeta? Jollei siis käytössä ole magnetometriä, esim. http://ilmatieteenlaitos.fi/magnetometrit ? Vaisuun kipinään kun ainakin on lukematon määrä muitakin syitä.

ss-180 -67 / s50 2t -08 / px-177dre -86

SS-67
Käyttäjän SS-67 kuva
Magneettisuuden mittaus

Haynesin manuaalin mukaan
"Each magnet (in flywheel rotor) should support a weight of 1 - 1½ lbs if in good order"

t.Make

vespaco
Käyttäjän vespaco kuva
Mittaus

Olen lukenut ja saanut kuulla usealta taholta, että jos laittaa keskikokoisen kiintoavaimen kiinni, niin sen pitää napata vauhtipyörän takaosaan (mistä ne magneetot löytyvät) napakasti eikä pudota. Ja kiintoavaimen pitää siis olla kunnon materiaaliasta, mistä magneetit pitävät!

vespito
Käyttäjän vespito kuva
Vertailemalla

Meidän tapauksessa oli helppo vertailla alkuperäistä ja varaosaa. Ajelimme pari kolme vuotta varaosamagneetolla joka toimi kohtuullisesti. Viime kesänä kokeilin vaihtaa alkuperäisen, siipiä murtuneen , kokeeksi takaisin paikalleen -> sillä käynti parani huomattavasti.

Tuolla uudelleen magnetoidulla ei ole vielä kilsoja kertynyt, eli lopulliset kokemukset tulevat kesän mittaan.

***
Vespito & GL, GS, SS, Rally, Acma ja V13-projekti

oversti
Käyttäjän oversti kuva
Onko mun vauhtipyörän magneetit väsy

Kuvassa näkyy tilanne: 2,5" naula ja tuo pieni kuusiokoloavain pysyi kiinni hyvin asetettuina, mutta lattialla näkyvä 7mm kiintoavain ei sitten enää mitenkään (saati mikään painavampi). Kiintoavain napsahti tukevasti muihin magneetteihin, samoin naula pysyi niissä kantansa varassa pystyssä mutta ei vauhtipyörässä.

Ohkohan se Ulvila kallis mies?
Äh, ei kuva tuohon tullutkaan, kokeillaan linkkiä: https://picasaweb.google.com/oeyski/Irma#5765844098599698690

SS-67
Käyttäjän SS-67 kuva
väärinkö mitattu ?

hei

mä luulen, että ne esineet pitäs olla kiinni siinä magneetissa (sisäpuolella) ja punnitse paljonko sun kalut painaa - sillä kuten edellä on todettu Haynesin mukaan
"Each magnet (in flywheel rotor) should support a weight of 1 - 1½ lbs if in good order"

t.Make

vespito
Käyttäjän vespito kuva
Pari kolmekymppiä

Pari kolmekymppiä muistaakseni maksoi magnetisointi. Kuluja hänelle tuli mm. siitä, kun piti käydä hakemassa kuorma-auton akut työpaikalta ja palauttaa ne magnetisoinnin jälkeen taas takaisin :)

Vauhtipyörän sisäpuolelta magneetit tosiaan mittaillaan. Rallyn "uusi", eli n. 30 vuotta varastossa ollut, magnetto tosiaan käytettiin keväällä Ulvilassa. Lopputuloksen voisi tiivistää, että ei se ainakaan huonontunut, mutta selkeätä paranemistakaan ei ole havaittavissa. Ajokilsoja ei Rallylle muiden ongelmien vuoksi ole tänä kesänä kertynyt kuin muutamia kymmeniä :(

***
Vespito & GL, GS, SS, Rally, Acma ja V13-projekti